Legeplads Bakkehuset

Legeplads Bakkehuset

År: 2017

Bygherre: Skanderborg Kommune

Opgaven blev vundet i totalrådgvningskonkurrence med Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S som underrådgiver, primo 2011.

I forbindelse med sammenlægningen af to børnehaver har opgaven været at udvide den eksisterende kapacitet i Neder Hadsten Børnehave fra 44 til 118 børn i alderen 3-6 år. Herunder en gruppe til børn med særlige behov.

Disponeringen er sket i tæt samarbejde med brugerne, hvor fokus bl.a. har været på akustik, indeklima, materialer og lys.

For at bevare mest muligt af den eksisterende legeplads, er der valgt en løsning i to etager, med administration og personalefaciliteter på 1.sal og grupperum og fællesarealer på stueplan.

Materialerne i bygningen er valgt ud fra et ønske om at skabe et sanseligt og stimulerende miljø for børn og voksne – med fokus på miljø- og indeklimavenlige løsninger. Indvendigt er der bla. anvendt blank mur i kombination med trælister, ud fra ønsket om at kombinere en god akustisk regulering med en smuk og karakterfuld vægoverflade. Der er arbejdet med organiske former og spændende nicher og huler i det store fællesrum.

Bygningen er udvendigt beklædt med Superwood, miljøvenligt imprægneret træ, som har gode vedligeholdelsesmæssige egenskaber.

Tagfladerne er belagt med sedum, et grønt tag, som består af en art stenurt, som er synligt fra første sal. På øverste tagflade etableres solceller, som bidrager til bygningens el-forbrug.

Bygningen opføres ihh. til BR 2015, en skærpelse af de nuværende isoleringskrav.

Kontakt os og lad os tage en uforpligtende snak

Vi sidder klar til at besvare ethvert spørgsmål, du måtte have, som du ikke får besvaret her på hjemmesiden. Så tøv ikke med at ringe eller skrive til os. Vi tager med glæde en helt uforpligtende snak med dig om dine planer.

Kontakt os i dag